Monday, February 28, 2011

My Big Happy Day..05-02-2011 ` Part I

05-02-2011 ~ Ni tarikh keramat buat aku...tarikh di mana aku selamat menjadi seorang isteri kepada Mohd Alunazar Bin Mohd Adi...jejaka dari Terengganu berusia 27 tahun..berketinggian 173 danberat 57kg...hahaha korang cnfirm la tau kan siapa gerangannya sebab aku slalu review this person dalam blog aku ni...so setelah 6 tahun kami akhirnya menjadi suami isteri...kadang-kadang bila difikirkan macam mimpi pulak sebab semuanya berlaku dengan pantas dalam masa sehari...

Seawal 5.30 pagi aku bangun sebab ada hantaran aku yang belum disiapkan lagi...huhu aku sangat berusaha terkulat2 buat hantaran buah aku di pagi hari saat semua orang masih lena tidor...mujur la kakak aku bangun time aku tengah nak siapkan hantaran sirih aku...pagi2 lagi aku dah mandi sebab takut lambat sebab nnt mesti ramai yang berebut bilik air...pagi tu agak lewat se,muanya...kak nani, mak andam aku juga terlewat sebab memang tak sangka kat Peramu Pekan boleh jem sebab rupanya banyak kenduri kahwin yang berlangsung pada hari tu...aku ingatkan x ramai yang buat majlis, rupanya memang ramai yang pilih tarikh yang sama dengan aku...

Thanks to Kak Nani untuk hasil make up yang memang buat aku puas hati n x memakan masa lama nak touch up muka aku...masa ni tok kadi dah sampai da..
Menanti saat diijabkabulkan

 Tok kadi n wali aku (my father) tengah terjah bilik pengantin nak tanya pasal persetujuan untuk dinikahkan...hehe confirm la jawapannya setujuuuuu....


Saat ni aku tengah berdebar...ingatkan akan dipanggil keluar untuk ijabkabul...rupanya aku kena tunggu dalam bilik aje...huhu. mujurla saat akad nikah tu ada pakai mikrofon maka bergema la suara bakal suami aku...dapatla aku pasang telinga time akad nikah tu... cukup 3 kali aku dah jadi isteri en.Naza...bersyukur sangat2..time akad ke 3 hati aku dah cuak sebab takut x sah lagi...mujur la he did it...maka selamat lah semuanya....time ni baru la aku dipanggil keluar untuk dengar kutbah dari tok kadi...

Tokki aku yang berbaju biru...
Tengah kusyuk dengar nasihat daripada tok kadi...hehe
Time ni en.Naza agak blur..hehe maybe sebab masih terkejut dah jadi suami orang...aku lak kat sebelah asyik tersengih je tengok gelagat suami baru aku ni...

Yang belakang tu semua keluarga dari belah en.Naza

Saat penyerahan mas kahwin
Yes...kami ialah pengantin baru...
Bergambar bersama keluarga mertua...
Tengah menanti adik beradik aku untuk bergambar sekali...
Bergambar bersama keluarga...
Bergambar bersama keluarga en.Naza

Bersama Acik Ily
With my sis...
bergambar kenangan dengan keluarga ku...
Dengan my Parents
With my siblings
Alhamdulillah semuanya selamat...aku bersyukur sangat sebab saat yang dinantikan berlangsung dengan lancar....semiga perkahwinan aku dengan en.Naza bahagia selamanya...semoga aku dan diakuat untuk mengharungi dugaan berumahtangga yang mendatang....

Nanti aku upload gambar sanding pulak ya...hehe lambat skit upload sebab aku agak bz sekarang...tengah sibuk meng apply keje...sekarang ni masih berstatus penganggur...


With Loves,

3 comments:

Mohd Hafiz Bin Yahaya said...

Best2...baca ralit je..hehehehehe..nk lagi..cecite2...

siti sufi said...

terbaek!finally, u r married...pasni cite sanding lak ye...hehehe..

KePOchi LaTTe said...

hafiz : haha ralit ke? baca buku ralit x?

sufi : haah...nnt aku cite...bz skit skrg dok apply keje..