Friday, October 01, 2010

Risik - 13092010

Hari yang dinanti dah tiba....akhirnya dapat jugak pertemukan dua keluarga untuk berbincangkan hal kami...sapa lagi kalau bukan aku+en.Naza....setelah menunggu lama akhirnya apa yang nak disetelkan dapat jugak diakhirkan dengan nafas lega...lepas je majlis aku rasa lega sangat2 macam hilang semua bebanan...sebab tinggal nak melangsungkan hari besar je...

Majlis pertemuan diadakan kat rumah aku di Kuantan pada raya ke 4 2010. ramai jugak makcik2 aku datang sampai terkejut orang dr terengganu sebab tengok banyak sangat kereta depan rumah aku..hahaha nak buat macamane sebab makcik2 aku ni datanng sambil beraya...sila layan pic di bawah ya...mujur ada makcik aku yang baik hati ni amik gambar...ni pun aku cilok dr FB dia la ni..hehehe...

Sepupu sepapatku sekalian...
Tengah mengambil giliran nak naik buaian...
 Iman n Pak cik Sani...barulah nampak si kecik ni senyum...diorang ni tengah amik angin kat depan rumah aku
Time merisik ni en.Naza datang dengan mak n adik bongsunya pastu yang tukang runding pakcik dia yang datang sekelamin....so tak ramai sebab tu yang gabra tengok ramai sangat kat rumah aku...so seperti biasa la yang lelaki merangkap en.Naza terpakda menunggu kat taman astakona depan rumah aku tu...aku pulak bukan kat dalam bilik..memang nak tunggu dalam bilik tapi accidently aku terbz pulak kat dapur time tetamu sampai...(biasalah, nak jadi isteri mithali) maka aku terpaksa la dok curi2 dengar kat dapur...haha sugguh tidak sopan sambil2 buat isyarat dengan sepupu aku abg Ra yang duduk join dengar apa yang dirundingkan...aku pulak dok terkinja2 pasang telinga kat dapur..hahaha...

Time ni x tahu tengah tunggu apa...
Mula2 aku ingat x perlu la pergi depan tapi terpaksa keluar sebab mak en.Naza kata mak saudaranya x kenal lagi jadi nak tengok la sapa bakal jadi anak saudaranya...aku selambe je kuar time tu...mujurla aku da biasa dengan mak en.Naza so x de la gabra sangat..n mujur la yang ada kat depan tu semuanya pakcik2 n makcik aku yang mmg biasa dengan aku so x dela berdebar sangat jantung hati aku...Alhamdulillah Tuhan da permudahkan semuanya untuk aku...Aku mmg tak jangka banyak la pulak barang hantar yang di bawa...aku dgn mak aku just prepare kek aje..last2 tambah dengan kuih raya...haahaha kami mmg x prepare sangat sebab persetujuan nak jumpa ni mmg last minit...

Sesi menyarung cincin pada bakal menantu gebu berbaju hijau...
Cincinnya ada sikit ketat tapi nasiblah padan ...
Sesi beramah mesra dengan bakal mak mertua

Sesi beramah mesra dengan bakal mak saudara..
Team perunding..dr hujung kat pintu pakcik en.Naza...pastu pakngah aku, tokki aku n my father


Sesi makan kek

Sesi makan kuih raya pulak..mak aku dok melayan budak2 ni

Hoho ni candid aku tengah makan nasi...pukul 4 lebih baru lah aku dapat menjamah makanan dengan cincin baru di tangan...hehehe
Aqil yang ralik mengerjakan kerepek pisanng BBQ...habis sebekas dia makan sorang sambil tengok citer ular emas


Alhamdulillah majlis berjalan lancar...n persetujuan dah dibuat iaitu majlis kenduri kahwinnya akan dilangsungkan pada bulan Februari masa cuti Tahun Baru Cina nanti....lepas habis belajar aku akan sibuk buat persiapan mana2 yang belum di buat sebab lepas tengok kalendar, Raya Cina jatuh pada 3hb dan 4hb Feb 2011..kemungkinan besar aku buat 5hb Feb 2011..insyaallah...semoga semuanya berjalan lancar..pada kawan2 aku sila spare that date ya until i recnfirm back..Last but not least aku sangat2 berterima kasih pada makcik2 aku n family yang datang pada hari tersebut sebab diorang la banyak tolong...thanks so much to all.. nanti wa belanja makan nasi minyak raya cina nanti ya...tungguuu..hehehe

With Loves,

9 comments:

LiN said...

congrats wa...hepi 4 u :) tak sbr nk mkn nasik minyak...jgn lupe jemput..hihi

KePOchi LaTTe said...

hehe thanks...tunggu kad jemputan aku yer nnti

a.m.n.i.n.a said...

Tahniah Aswa..
Tak sabar nak tunggu nasik minyak ko :D

KePOchi LaTTe said...

hehe thanks kak nina....nant aku bg the exact date...tp insyaallah on 5/2/2011

LisaVsKhusairi said...

hemm..ko pakai xcincin time aku dtg..rasanya cm ko pakai 1 jer...hehehe...simple tp nmpk meriah gak ekk...aku ingt cincin putih..utk merisik...tup2 kuning gak ekk...ke kawin yg putih punya wa..huhuh..per2 pn moga selamat la..tarikh2 cnfrm cepat yekk..nk set cuti awal2...moga2 aku n toyie xde la hal time 2...nk sgt g mjlis ko...

KePOchi LaTTe said...

aku pakai lqa cincin time tu..ko je tak perasan...huhuhu cincin org da bagi aku sapu je...ko mmg wajib datang majlis aku yek...no excuse yer...insyaallah 3hb atau 5hb feb...mana satu yg ok ek?

anis said...

congrats aswa....huhu..jgn lupa jemput taw

Miss Q said...

Tunggu hari beso pun letih jugak, dear.. he he

KePOchi LaTTe said...

Anis : thanks...jangnan lupa nanti datang

Qast : hehe nak tunggu merisik ni pun dah 2 3 tahun jugak tunggu....