Thursday, July 09, 2009

In Love With Kaki Pancing - Part I

Edisi 3hb Julai 2009
Pagi2 hari lagi aku n naza da menapak ke Mydin Mall, antara pusat membeli belah yang terbesar n menjadi tumpuan bagi penduduk di sini...tujuannya hanya la satu, nak beli susu kucing kesayangan naza si tam. biasala kalau da pecinta kucing... punya la penuh sesak dengan orang yang beli barang...kaunter ekspress pun da x jadi kaunter ekspress. sume pun main borong2 je. kena pulak hari jumaat mmg hari cuti kat sini.... bukan macam sardin da tpi da macam rupa tuna dalam tin cap ayam brand da....
Tengah dalam keta lepas balik dari nikah alim...kawan naza. tengah menuju ke mydin mall...

tengok keadaan kat luar pun da tahu sesaknya manusia yang kat dalam...tp mmg x dinafikan kat sini mmgmacam2 ada. tak macam mydin kuantan yang ala2 supermarket je...huhuhu

jiran mydin mall...Giant. xkurang jugak meriahnya...

sume pun tempat2 menarik kat kuala Terengganu...time ni menuju ke mana ntah sebab nak beli umpan mancing buah hati aku ni...aku ngikutkan aje..tempatnya nama
MENGABANG TENGAH
pemandangan di sepanjang jalan. seronoknya kalau dapat dok kat area kampung mcm ni kan...hijau je sume....xde la bising...tanah pun luas je...bak kata orang saujana mata memandang...nak main bola sepak depan rumah pun no hal punyalah....

Lorong kecil menuju ke tempat menjual umpan memancing....

sempat lagi skodeng lembu yang tengah melayan perasaan..gambar punggung pun jadi la...nama pun skodeng kan...

ha....ini dia tempatnya...MENGABANG TENGAH, KUALA TERENGGANU. bagi yang ada ura-ura nak datang memancing kat terengganu boleh la contact tuan empunya notis ni...boleh dapatkan udang putih...ada yang seringgit seekor n ada jugak yang 15ekor rm10...so pilih-pilih la mana yang berkenan...confirm umpan anda akan memberikan pulangan yang berlipat ganda sebab biasanya ikan-ikan kecik x sampai hati nak sambar udang putih ni sebab udang ni pun lg besar dari mulut diorang...so maknanya peluang nak dapat ikan besar atau pari ke memang besar la...so apa lagi...beli jgan x beli..
nama pun kaki pancing so aku just amik gambar kakinya ajela...tengah tunggu udang putih dengan sabarnya.

Ni la dia rupanya udang putih...yang ni harganya rm1 seekor..

ha...ni la dia jorannya yang akan berjuang dengan udang putih tadi... ini joran namanya ABU GARCIA...slalunya kaler hitam merah. harga dalam rm280. kalau kaki pancing sure tahu punya la... kira baik punya joran sebab x lembut..

apa la yang ditilik2 udang tu sampa berkerut-kerut dahi...mangsa joran abu yang keberapa ntah....tp ikannya x muncul2 lgi...xde rezki lagi nampaknya...tiap kali aku datang mesti x de rezki...aku kena mandi bunga agaknya ni...

Ni umpan2 lain yang bakal jadi mangsa...goreng pun sodap...

kaki pancing lagi tapi kali ni tengah tunggu joran dimakan ikan pulak...
kat bawah ni aku dok men'test' skill fotografi aku...hehehe amacam? ok x? tapi memang x dinafikan pantai kat area batu rakit ni memang menawan la...pasir putih gitu...ramai jugak la yang datang melepak...banyak jugak aku amik gambar tapi tak terupload da....hehe







2 comments:

julaili said...

sempat lg update blog...lembu tu simpan utk kenduri ker????

KePOchi LaTTe said...

hehe lembu tu model contoh je..