Tuesday, July 20, 2010

Bulan Mengambang Penuh

Aku dah lama sebenarnya nak makan menda alah ni...macam best je tengok...n mahal pulak tu tapi orang cina memang suka makan...sanggup beli berpuluh2 ringgit semata2 nak makan yang sedap...siap ada filling dia kaki b**i lagi..memang tak agak la keekstreman kuih ni...
Ala..kalau sebut bulan mengambang tu mesti korang da dapat agak kuih yang aku maksudkan tu ialah kuih bulan kan...tapi yang ni versi halal tau...siap ada cop halal yang original ye...kalau tak aku pun x berani makan...ni pun hasil provoke dari kawan aku sebab dia dah biasa makan..so aku x de la waswas....

 Ini la rupanya kek bulan yang aku beli..
Location : Cosway
Type : Mildura Pure Red Bean
Price : RM8++ (aku lupa harga beli hari tu tapi rrm8 lebih)

 Memang bersinar je kuihnya bila amik gambar...nama pun kuih bulan kan...

 Punya la banyak red beannya...memang sedap la...aku makan 2 3 ari jugakla baru habis...

So sapa2 nak cuba boleh lah dapatkan di cawangan Cosway berdekatan dengan anda ya...


With Loves,

6 comments:

Miss Q said...

oo.. sedap ek?

Neko D. 13 said...

rasa dia ade macam kuih tart ke?

KePOchi LaTTe said...

Qast :Bagi aku sedap..kalau nak tau cube la..hehe

KePOchi LaTTe said...

Neko : nak kata macam kuih tart rasanya tak sama...tapi sedap la rasanya..n x de rasa pelik la...red bean tu sedap x manis sangat...

a.m.n.i.n.a said...

Try buat aswa..hidang time raya =p
Aku tempah nnt ;)

KePOchi LaTTe said...

Nak suruh aku buat? owh nampaknya aku kena collect duit raya kat siapa yang datang rumah aku la kalau nak suruh aku hidang kek bulan mengambang ni...hahaha