Wednesday, July 07, 2010

Edisi Gebu Semangkuk

Slalunya orang guna istilah kembang semangkuk tapi aku x boleh guna perkataan kembang sebab gebu lagi kena dengan entry kali ni sebab double gebu....

Jom, let me introduce u all to Lola n Loli kesayangan en.Naza....2 ekor gebu semangkuk yang digilai ramai...

Ha...ini la diorang...Lola kaler hitam n Loli kaler kelabu.. Si Loli ni ramai betul yang berkenan sebab warnanya yang unik n ada certain orang yang tengok kata macam kera pun ada... Kata kak Linda (yang expert pasal kucing n ada kedai kucing) diorang ni spesis Domestic Long Hair...


Loli ni mulanya kitorang sangkakan betina..kononnya dapat sepasang tetapi bila di cek rupanya dia mmg jantan sejati walaupun muka mcm kucing betina....

Amboi bulatnya mata...tengah hepi la tu dapat bola baru tuan dia belikan kat pertandingan kucing international kat Midvalley...

Alamak...matanya x nampak langsung sebab hitam sangat..hehe hitam manis..

Haaa...da nampak da matanya...mata innocent dia...hehehe

Aksi comey Lola..

Ni time en.naza datang bawak diorang jalan kat Kuantan...suka sangat tidor depan pintu rumah aku...ni selepas penat main lah ni...main x ingat dunia..

Bersantai lepas penat berlarian...
Gebunya mak aiiii...

Ni pulak versi gebu terlampau...ni bukan apa, dia tengah marah sebab lima beradik aku dah keluar sangkar...diorang tak biasa jumpa tu yang jadi macam ni...kononnya tengah marah la tu sampai kembang bulu2nya...

Lagi aksi kembang bulu..

hehe ni la salah seorang dari 5 beradik aku...yang ni Mat Cool nama Boby..

Lola da penat..


Gebu tapi mata ngan hidung je nampak..mulut comel sangat sampai tak nampak

Lola ni memang kuat makan. Tu tengah makan makanan baru en.Naza beli, NutriEdge

Ni tuannya tengah main dengan Loli, sampai bersila2...

Mana lagi gebu, tukang pegang ke yang dipegang? hahaha

Bergambar kenangan dengan diorang..hehe

Lola buat mata cool

Cutekan diorang....


With Loves,

5 comments:

cik panadol said...

wah gebunye...
bulu masing2 kembang tak hingat...
comel sangat2....=)

KePOchi LaTTe said...

hehe tau tak pe...memang gebu sangat n manja pulak tu...geram nak cium2 kalau jumpa face to face....

Juz Call Me Sharz said...

gebunyer yg dua ekor 2..yg pegang pon gebu gak..hehe..
comel la kucing2 2!!! :)

KePOchi LaTTe said...

hehe semua orang pun bg reaksi yang sama bila tengok 2 ekor ni...

Anonymous said...

nak alamat kedai kak linda send kt dekcha87@yahoo.com ye