Monday, March 28, 2011

Muara Ikan Bakar

Semalam aku pergi ronda2 dengan en.Suami ke Klang...Mula-mula kami tuju ke Pelabuhan Barat..saja je ronda2, pastu kami tuju ke tempat kami dating dolu2 time keje kat Shah Alam iaitu di Pelabuhan Klang... Pastu tak sangka pulak en.Naza ajak makan ikan bakar..kat tempat kamipernah makan besar dengan Rizal n awek dan Lisa n Toyie..haha menggamit nostalgia lampau... Restoran tu namanya Restoren Muara ikan bakar..kat area ni ada satu je restoren ikan bakarnya..

Otw jalan2 cari makan
Pemandangan dari tempat duduk kami..
Restoran ni agak luas jugak la...malam ada orang karaoke..kami pergi petang maka x berkesempatan nak tengok.

Ini dia menu kami...penuh meja tapi makan berdua aje.
 Kat sini aku nak komen la skit...ini berdasarkan ketidakpuasan hati kami menjamu selera di sini..menu kami ialah ikan kachi bakar, sup sayur n kangkung goreng belacan with 2 nasi putih... yang x puas hati nya ialah cara diorang bakar ikan...memang x senonoh sebab sampai terbakar jadi abu daun pisang yang dilapik atas ikan... En.Naza memang hangin la sebab penuh abu daun pisang atas ikan. dia marah sebab katanya abu daun pisang tu sama la seperti karbon boleh sebabkan pencemaran karbon dalam badan kalau kita makan. bahaya tu. 

Pastu lagi yang membuatkan kami x puas hati, ada isi ikan yang bahagian tengah sebesar telapak tangan aku ni yang masih x masak. Nampak sangat diorang bakar dengan api kuat sampai penuh abu daun pisang pun isi ikan x masak jugak.. Komen aku dan nasihat aku pada blogger yang nak makan ikan bakar kat sini, rentikan lah niat kamu...memang x best... Honestly, selepas 3 tahun aku kembali semula kat restoran ni, x da satu pun perubahan yang berlaku..huhu nampak sangat ketidakmajuan restoran ni...better aku makan kat Kuala Perlis dulu, walau pun gerai kecik je dekat dengan Jeti Kuala Perlis tapi kualiti makanan memang marvelous la...
Pemandangan kat pantai berhampiran restoran...alamak, kualiti gambar memang x best..huhu
Sunset at Port Klang

With Loves,

4 comments:

MamaRaisya a.k.a Lisa said...

mmg mengamit nostalgia la..tp aku ngn laki aku dh lama aim xpegi restoran 2...mahal nk mampus...kami klu sana nk mkn ikan besar layan kt pdg jawa atau kt carefour klang 2...ada satu kedai...tp rasanya xde yg bakar...hehehe...enth la kitorg pn mmg xtnya bab ikan bakar...sbb bkn favorite sgt..huhuhu.yg pasti sedap n rege mmg berbaloi2 la..

KePOchi LaTTe said...

aku ni ngikut kan aje naza smalam..aku bajet makan biasa2 je tapi dia tuju ke ikan bakar...pastu time tu memang masing2 tengah lapor..hehe

Mohd Hafiz Bin Yahaya said...

sedap la....org dah bersuami....msty la epy..leh gi jalan2..kami kat uuM nih dok tersadai buat assgment lagi......hehehehehehe

KePOchi LaTTe said...

memang la hepy...tp bila nganggur ni boring jugak x da apa nak buat...dok sana leh jugak buat assignment....kena hargai masa belajar tu...nanti dah habis blajar mesti rindu kat kolej...