Friday, January 01, 2010

Macam Tak Percaya

en.Naza : Td mak col cakap pasal kes tanah. Lepas tu mak cakap da boleh da fikir2 n bincang2 pasal hantaran.. 10 bulan tu bukannya lama sangat.
Aku : Eh..? (kaget sebentarbila dengar ayat yang tak disangka)
         pastu abang cakap apa dekat mak?
en.Naza : Abg terkedu kejap pastu iyakan aje cakap mak.
Aku : Mak cakap apa lagi?
en.Naza : Mak cakap dalam 9 dulang da ok da.
Aku : Mak cakap macam tu ek? Hm...ok nanti kita jumpa kita bincang
en.Naza : ok



Tu antara perbualan aku dengan en.Naza beberapa hari sebelum Christmas. Acually agak terkejut bila disuruh pikirkan hal tu semua sebab tak sangka pulak aku tak lama lagi aku akan kahwin walaupun tarikhnya masih bellum ditetapkan tapi Insyaallah hujung tahun ni atau awal tahun depan.

Tak sangka masa dah berlalu begiu cepat n aku setahun lagi bakal menjadi siswazah n aku hanya akan dapat lampu hijau untuk kahwin bila aku habis belajar...kesian en.Naza da lama dia tunggu aku.. kami da agak lama bercinta n kenal hati budi masing-masing. dak nak masuk suku dekad da kami bersama. Satu tempoh masa yang agak lama jugak sebab sebelum aku couple dengan en.Naza aku sudah kenal dia sebagai kawan selama hampir 2 tahun..

Betul la seperti bakal mak mertua aku tu kata yang 10 bulan tu tak lama dah. maksudnya kami banyak la kena prepare starting from now skit2 biat nanti tak kelam kabut. Aku tak de lanak buat majlis besar-besar sangat sampai 3 hari 3 malam. Cukup sekadar secara sederhana. Even acara bersanding pun aku mungkin akan mansuhkan dari perancangan kami sebab i think that is not so important. Mungkin aku tak seperti perempuan lain yang memang mengharap2kan acara perkahwinan yang meriah gilang gemilang dan acara persandingan yang grand2..aku tak kisah pun asal hari bahagia tu dapat dirakamkan dengan cukup bermakna, itu sudah memadai bagi aku.

Hm..aku rasa mungkin ramai yang terkejut dengan entry kali ini...hahaha (glamer ke aku?) tapi memang aku masih tak bagitahu pape kat membe2 rapat aku sebab majlisnya masih lama..ada banyak bulan lagi sebelum hujung tahun.. maaf ya kawan2. tapi ni kira unofficial announcement la ek. Nanti da setup cnfirm sampai kad dari aku.

Aku ingat nak langsung kan pada tarikh Maal Hijrah 2010 sempena nak melangkah ke dunia baru ni. Atau mungkin pada tarikh 9 Feb 2011 (Tarikh keramat bagi aku dan en.Naza)..Apa-apa pun semua masih dalam perbincangan. Jadi tungguuuuu..........

5 comments:

YaMie said...

weeeewittt aku kene berlumba ngan ko la pasni aswa hehehe

shiela-suka-suki said...

congrats aswa!!! ko kene bincang btul2 dgn cik yamie kita.jgn bertembung tarikh sudah.haha.haru biru kiteorg nnti.

KePOchi LaTTe said...

hehehe beres2...eh kak yamie bukan ko kata ko kawin 2011 ker?

LisaVsKhusairi said...

huhuhu..semoga tercapai semua yg dirancang...aku tgu berita terkini dr ko n mr naza ekk..jgn lupa aku dh ler..okkkk..

KePOchi LaTTe said...

mana leh lupa la kak lisa oii...doa2 kan aku yer