Thursday, January 07, 2010

Tipu Lagi...

Aku sudah kena lagi sebenarnya...ditipu lagi...da lama nak wat entry pasal ni tapi aku terlupa sampailah aku ter'pegi' membeli-belah semula kat TESCO tu...hahahha malang nasib aku...

Sebelnarnya sebelum akhir semester lepas, aku ada pesan kat jiran depan bilik aku belikan rice cooker..mana lagi belinya kalau tak kat TESCO..masa tu memang teruja la nak guna periuk nasi ni sebab nak main masak2 dalam bilik...tapi secara haram la...tau je la patutnya kalau duduk asrama mana la boleh bawak barang elektrik ni...

Tapi malangnya tak sampai seminggu n guna tak sampai 5 kali periuk aku tu punah da...huhuhu apinya da tak mahu menyala...merajuk dengan aku agaknya sebab aku bukan guna untuk masak nasi tapi guna masak spageti la...goreng itu ini....membe aku siap masak megi lagi....aku memang frust betul time tu ...

So sebelum balik cuti sem aku mintak tolong roomate aku hantar p Tesco untuk redeem warranty dia...tau tak apa yang jadi...kata mereka, mereka tak handle warranty, kena pegi kat kedai pengedarnya...ayah roomate aku cari punya cari tak jumpa...beberapa hari juga la cari tapi haram nak jumpa...aku rasa macam kena tipu lagi....huhuhu malang sungguh..last2 ayah roomate aku panggil orang dekat rumah dia je yang betul kan...so akhirnya bertemu kembali aku dengan periuk aku tu semester ni...


Dah kembali berfungsi da periuk aku...tadi wat rebus spageti kebetulan hari ni aku tak de kuliah...

Lepas ni aku tak kan menjejak kaki lagi kat Tesco tu...cukuplah dengan pengalaman yang da aku lalui...aku dah semakin cerdik sekarang...

3 comments:

Uda said...

salam..
kalau nak beli barang elektrik lebih baik pergi kedai barangan elektrik.. lebih terjamin.. susah sikit nak kena tipu.

KePOchi LaTTe said...

hm tu la pasal...time tu memang tak terpikir, nak pulak time tu cume pesan kat kawan2...da takde rezki..nasib baik da ok...

BUDOK LAUT said...

xpe2,keje menipu ni tak kan ke mane ny....