Friday, June 19, 2009

New Arrivall

Posto! Posto! hehehe


Bila dapat sampul surat dr pos ekspress aku dah senyum lebar sebab tau itu pasti hasl yg aku dapat melabur di blog2 yg menawarkan tawaran hebat dengan pembelian yang mengasyikkan...apa lagi kalau bukan shopping online. Rasa mcm dah addicted sgt2...tiap kali online pasti tangan ni xsempat2 browse laman blog yg berkenaan...bak kata kak yamie...bisa jd gilerr..hehehe...mgu ni n last week aku da dapat 4 hantaran dah...termasuk lg satu lagi aku punya JELLY BELLY xsabarnya menanti..hehehe


Yg pertama skali sampai... tudung munawarah ni aku beli kat Dzaz collection .. dalam kategori murah la sebab just rm10 jer...tudung ni ada tali kt bahu yang bolehkan kita adjust n buat ia nampak beralun...dulu aku kurg suka la tudung2 ala2minah ndon ni sebab nampak tak up to date but bila da kluar mcm2 jenis tudung seumpamanya yg telah diubahsuai maka hati aku tergerak la jugak nk beli dan ini adalah yg pertama.lgpun yg ni awningnya separuh jd xda la namak mcm 'mencapap' (bahasa pasar di SEMSAS..huhu..) sgt. dan hasilnya aku berpuas hati...tp aku aimsatu tudung yg acik ily aku pakai baru ni...tudung munawarah jugak tp yg ni memang masyukk...terbentuk lawa je bila pakai tapi harganya rm65...pening sekejap..hehehe.



hohoho...lihat la wajah ku tanpa make-up..huhuhu tapi cnfirm da mandi..ni le rupanya time di pagi hari cuti panjang,,hehehe bersama tudung yang fresh dr sampul pos ekspres...Yg kedua. tudung syria..baru jer sampai.hehehe terus aku test...i like the color the most sebab tu aku beli...maroon gelap mmg lawa kn sb tu cepat jer sold out...yg ni aku beli kt aked tudung. just rm15. kt cni byk pilihan skip..n mmg berpuas hati...tp this tudung just can wear at occasion tertentu jer sb agak singkat dan x menutupi dada..huhuhu....this is the new trend...another option untuk tudung malas...lebih cantik dan lebih mantap designnya...




yg ketiga ini dia...tudung baru mmg best pakai.senang je menjadinya...selendang ni mmg lawa p agak lembut...tp harga dia plg lawa...just rm10..aku beli kt butik sunlay..kt cni semua harga shawlnya rm10...blog paling murah yg aku jumpa jual shawl...ada la jugak 2 3 helai aku beli shawl kt sini sblm2 ni...skrg aku jarang da pakai tudung bawal or permata...saja je tukar fesyen...my sis pun sama dengan aku...addicted to shawl.hehehehe

Haa....ini dia Jelly Belly aku...pink color...cantik kan? cantik kan? heheh cantik menawan tertawan...aku tiap kali shopping pun mmg kalau jumpa yg aku berkenan pasti aku beli...sb tu kalau x da duit aku x suka keluar..hehe sb nnt bila jumpa yg berkenan di hati mest je kempunan...tp yg ni mmg aku suka...skrg ni aku asyik cari pink jer...da byk baju kaler pink... tp xnak lajd pinky girlmcm ada sorang girl kt asrama aku tu...mmg pinky la...1st time jumpa budak pinky yg mmg mencapap sebab keteroverannya... opsss termengumpatan pulak...
papehal pun sume turn out to be okay...sume aku berpuas hati...tak keluar rumah pun aku da boleh berbelanja...sakan pulak tu...aku mmg kdg2 lupa diri skip....Adiosss...

6 comments:

karipapsayur said...

beb.. tudung pink tuh selendang ye! bahagian awning kau tuh camne bole nampak ok?? aku salu x menjadi bila pakai.itu yg malas tuh.. isk3.. kena berguru dgn ko nih beb!

aswa said...

haah selendang...yg ni susah skip pakai sebab kain lembut...tp kalau nak pakai selendang n menjadi depannya ko lipat dulu tepi pastu baru pin brooch kt bwh so selendang 2 xkan melekat kt muka. patutlah aku tgok blog xde pun ko pakai selendang...hehehe slmt mencube

karipapsayur said...

seyes haku x paham penerangan ko beb! lenkali haku kena dtg jumpa ko bwk selendang! hahaha

MY WORDS DESCRIBE MY FEELINGS=) said...

same la beg kite aswa!

YaMie said...

aswa buke la kelas tutorial untuk pkai shawl hehehe

aswa said...

hehe mmg sama tp kaler lain2 jer
hehehe aku xpandai ajar org..akupun tgok org pakai..hehehe aku da beli penjinak tudung tu...sj nak try.tgu dia arrive je